Cadastru online

Cadastru online

Cadastru OnlinePutem avea nevoie de cadastru pentru diverse motive si de aceea vom cauta de cele mai multe ori firme de cadastru online. In cele ce urmeaza va vom explica modul in care se folosesc cadastrul si marketingul imobiliar in tandem.

Cele doua institutii de cadastru si de publicitate imobiliara, desfasoara activitati foarte bine conturate, cu functiile vitale pentru statul modern, de drept cu democratie veritabila, devenind obligatorii si de neinlocuit in tarile care au astfel dee aspiratii. Datorita naturii lor toate aceste activitati se vor intrepatrunde si vor constitui un ansamblu eficient de evidenta pentru bunurile imobiliare si pentru actele juridice care sunt legate de ele, garantul drepturilor de proprietate si nu numai.

Cadastru online

Legaturile organice care exista intre ele si care sunt reglementate de legislatia existenta sunt mai mult decat evidente.

Cadastrul general ofera partea materiala si datele tehnice care sunt necesare pentru a intocmi documentele de publicitate imobiliara si numarul de ordine al parcelelor, categoria de folosire si suprafata in care se vor inscrie in plus si actele si faptele juridice care se refera la imobile.

Publicitatea imobiliara la radul ei transmite cadastrului toate schimbarile care pot sa intervina in raporturi juridice care sunt provocate de dezmembrarea terenurilor si contopirea unor parcele, comasare si altele penru a fi operate pe planuri si harti.

Daca sunt privite in ansamblu, cadastrul si publicitatea imobiliara vor umrari mai multe scopuri puse in slujba statului si a proprietarilor de imobile pentru a rezolva mai multe probleme importante printre care vom aminti obtinerea datelor importante asupra fondului funciar, aparea dar si asigurarea drepturilor reale deproprietate din fata institutiilor de stat ca si arbitru si garant pentru acest drept, stabilirea de taxe si de impozite echitabile in conformitate cu legile care deja exista.

In concluzie din prezentarea aceasta sumara putem afirma ca in prezentnu se afirma un regim democratic cu stat de drept si o economie moderna fara sisteme eficace de cadastru si de publicitae imobiliara ca si agent efectiv al dreptului de proprietate in Constituite.

Obiectivele de baza ale cadastrului general sunt cunoasterea completa sub mai multe aspecte a fondului funciar si  a constructiilor, cunoasterea care este redata ulterior sub forma de evidenta clara si sistematica. Pentru a putea defini toate aceste bunuri imobiliare cadastrul tehnic va trebui sa raspunda la trei intrebari principale care urmaresc aspectele diferite si care genereaza functii corespunzatoare care la randul lor se vor realiza prin mai multe lucrari de baza.

Componentele care au legatura cu cadastrul general ce sunt incluse in documentatiile finale corespunzatoare tuturor aspectelor si functiilor amintite mai sus sunt partea tehnica ce tine de cadastru si care cuprinde lucrarile de geodezie, de topografie si de fotogrammetrie sau cartografie, inclusiv culegerea unor date descriptive si atributive in ceea ce priveste imobilele ce se soldeaza cu obtinerea de planuri cadastrale si calculul suprafetelor si registrelor cadastrale.

Partea economica ce are drept obiectiv evaluarea de bunuri imobiliare in functie de bonitarea cadastrala si respectiv in functie de potentialul productiv pe care il are solul si cartarea constuctiilor evaluare care sta la baza unor impozitari corecte.