Birouri Cadastru Toplita

Cadastru Topografie Toplita

Birouri Cadastru Toplita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Birouri Cadastru Toplita: Cadastru Topografie Toplita.

  Persoana autorizata sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate in domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei.
  Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, case) in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.
  Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana.
  In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.
  Cand avem nevoie de cadastru si intabulare?
  Cadastrul si intabularea sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand vrem sa instrainam imobilul (vanzare-cumparare, donatie, schimb, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand vrem sa facem un credit ipotecar si sa garantam cu imobilul), cat si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.
  Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt impartite in doua: onorariul perceput de firma care intocmeste documentatia cadastrala si taxa perceputa de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Servicii

  • Cadastru general
  • Cadastru apartamente
  • Cadastru terenuri
  • Cadastru constructii
  • Topografie
  • Geodezie
  • Intabulare carte funciara